Traction Pad

Wat is een trationpad en hoe bevestig ik die

Een tractionpad is een stuk rubber of foam dat op het bovenoppervlak van een surfboard wordt geplakt om extra grip te geven tijdens het surfen. Het wordt vaak gebruikt op de achterkant van het surfboard, zodat de surfer zijn of haar voeten op de juiste plek kan plaatsen tijdens het surfen.

Om een tractionpad op je surfboard te bevestigen, volg je de volgende stappen:

  1. Maak het oppervlak van het surfboard schoon: Maak het oppervlak van het surfboard schoon met een vochtige doek om ervoor te zorgen dat er geen stof of vuil op het surfboard achterblijft.
  2. Bepaal de juiste plaatsing: Bepaal waar je het tractionpad op het surfboard wilt bevestigen en markeer deze plek met een stift of pen. Houd rekening met de positie van je voeten tijdens het surfen en probeer het tractionpad op de plek te bevestigen waar je met je achterste voet de tractie aan het surfboard geeft.
  3. Verwijder de beschermfolie: Verwijder de beschermfolie van de achterkant van de pad en plaats het op het surfboard, zodat de plaklaag kan aanhechten.
  4. Druk het tractionpad stevig aan: Druk het tractionpad stevig aan op het surfboard, zodat het goed op zijn plaats blijft. Gebruik een roller of een gladde doek om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen onder de lijmlaag achterblijven.
  5. Laat het opdrogen: Laat het tractionpad een 24 uur opdrogen voordat je het surfboard gebruikt, zodat het goed vastgeplakt blijft.
Pad Surfboard Installeren

Houd er rekening mee dat het bevestigen van een tractionpad op een surfboard vrij eenvoudig is, maar dat het belangrijk is om voorzichtig te werk te gaan. Eenmaal de pad geplakt is kan je deze niet herplakken. Als je twijfelt over hoe je een tractionpad moet bevestigen, spring gerust binnen bij ons. We helpen je graag om de pad op de juiste positie te bevestigen.