Ons verhaal

In het kort

The Breeze Boardshop is het verhaal van Mike Van Kersschaever die gebeten is van de retail. In 1995 startte hij met zijn eerste kledingzaak. De Cotton Company vond plaats in de Visserstraat in Blankenberge. Het was een bloeiende zaak met merken zoals Levi’s, G-Star, Diesel en O’neill. Onze familiezaak werd een groot succes. Er kwamen verschillende winkels tot stand in de afgelopen 25 jaar. Dit brengt ons bij vandaag.

De grootste surfshop van België

De grootste surfshop van België bevindt zich in de Kerkstraat van Blankenberge en heeft nu ook een online webshop. Ons aanbod is zeer divers. We volgen de laatste trends met onze modebewuste kledij, zowel voor mannen als dames en kinderen. Merken zoals Roxy, Quiksilver, Element, Volcom, Vissla, RCVAGlobe, kan je bij ons vinden. In ons aanbod van schoenen gaan we ook breed, van gespecialiseerde skateschoenen naar hippe teenslippers tot rollerskates. Zowel in de winter als in de zomer kan je bij ons het gamma vinden van Vans, Globe, DC, DVS, ook voor kinderschoenen ben je bij ons aan het juiste adres. Onze sectie hardware groeide afgelopen jaren enorm. Zo is de voorraad surfboards in de winkel  zeer uitgebreid. We hebben een voorproefje van gemakkelijk 60 surfplanken in de winkel en daarnaast kunnen we zo goed als ieder merk bestellen. Dit van custom high-end shortboards van volgende merken; Lost, Channels Islands, Pukas alsook classic longboards van McTavish, CJ Nelson, Donald Takayama. Voor de beginners hebben we ook wat te bieden zoals surfplanken van Torq, NSP en Indio. Zo kan elk niveau en type surfer zijn plank bij ons vinden.

Expertise

In onze surfwinkel hebben we een viervoudig Belgisch kampioen longboard en eenmalig Belgisch  kampioen shortboard, Matt Marcantuoni. Daarnaast is hij gepassioneerd door surfboards. Met zijn expertise en persoonlijke begeleiding helpt hij je graag de ideale plank ontdekken.

Naast onze surfafdeling is onze skateafdeling er ook op vooruit gegaan. We hebben in zowel skateboards als longboards een grote voorraad beschikbaar. Voor complete skateboards kan je daarbij denken aan hoge kwaliteitsmerken als Globe, Element en Powell Peralta. Maar je kan ook zelf een skateboard samenstellen met een los deck, griptape, trucks, bearings en wieltjes naar eigen keuze. We bieden merken aan zoals Reds, Jart, Venture Trucks, Thunder Trucks, Element, Bones, Globe, Grizzly, Shake Junt, …

Longboards en cruisers hebben we ook in alle maten en vormen. Van korte, vinnige plankjes om vlot het drukke stadsleven te doorklieven tot lange planken om zo weinig mogelijk energie te verspillen en zo veel mogelijk kilometers af te leggen. Een longboard om op te dansen of om de berg mee af te komen, wij voorzien je van het nodige materiaal.

Ons personeel staat u bij met persoonlijk advies om uw weg te vinden in ons uitgebreid aanbod.

Toekomst

We proberen het aanbod in onze winkel nog wat aan te vullen met leuke accessoires. Je kan bij ons terecht voor armbanden, kettingen, stickers, sleutelhangers, … We proberen hier altijd zo dicht mogelijk bij het surfleven te blijven. Kleine merken zoals Timi of Sweden en Pura Vida kan je bij ons vinden.